5 steg för att komma igång att spara


5 steg för att komma komma igång att spara

Har du svårt att lägga åt sidan varje månad? Dessa tips kommer att ge dig en hjälpande hand.

1. Gör en budget

Ett bra ställe att börja är med en lista över dina inkomster och utgifter. Detta kommer att hjälpa dig att se vad du spenderar och samtidigt visa hur mycket – om något – du har kvar när alla dina räkningar och andra betalningar är gjorda. Det bör också hjälpa dig att bedöma om du kan göra några nedskärningar på olika utgifter. Du kan till exempel besluta att avsluta ditt gymkort eller minska mängden du spenderar i livdsmedelsbutiken genom att köpa färre märkesvaror eftersom dessa ofta är dyrare.

2. Handla runt och byt

Om du känner att det är svårt att göra nedskärningar, så kan du försöka spara lite pengar genom att byta till en bättre affär. Du kan till exempel byta till ett billigare mobil avtal eller bredband för att minska dina utgifter.
Och när det är dags att förnya din bilförsäkring eller hemförsäkring, se till att du inte automatiskt förnya med samma försäkringsgivare – leta efter en billigare försäkring istället.
På samma sätt kan du spara pengar genom att minska dina kostander på gas och elektricitet genom att byta till ett billigare alternativ.

3. Sätt ett mål för varje månad

När du har gjort det, bör det vara lättare att bedöma om – hur mycket – du har råd att sätta in på ett sparkontot varje månad. Se till att ditt mål är realistiskt. Det finns ingen anledning att spara för mycket eller att du väljer att ställa in semesteren bara för att uppfylla dina mål, eftersom detta möjligtvis kommer leda till att du slutar spara igen.

4. Hitta ett konto som passar dig

När du har sättit ditt mål måste du hitta rätt hem för ditt sparande.
Om du vill vara mer disciplinerad med ditt sparande så är ett bra alternativ ett helt vanligt sparkonto vilket är ett konto som kräver att du betalar i en uppsättning månatligt belopp under 12 månader och du måste lämna dina pengar orörda under denna tid.
Det är också en bra idé att lägga lite pengar som ska vara lätta att använda eftersom denna typ av konto kan vara avgörande i en nödsituation. Du kan också betala medel till en enkel tillgång konto och när du vill. Och vissa konton har också en återbäringsränta som vanligtvis går ut efter 12 månader, vilket innebär att räntan på ditt konto kommer att sjunka och du behöver byta till en bättre betalande konto.

5. Ställ in en direktdebitering varje månad

När du har öppnat ditt sparkonto så är ett enkelt sätt att se till att du betalar in till ditt konto varje månad är att inrätta en månatlig direktdebitering från ditt nuvarande konto. Det är en bra idé att göra detta precis när lönen kommer så pengarna går ut omedelbart vilket gör att du inte frestas att spendera dem på något annat.

FÖREGÅENDE 6 enkla sätt att spara pengar på din semester
NÄSTA 5 bästa tipsen för en lyxig resa med en liten budget

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *