Att låna pengar som student


Att låna pengar som student

Det kan vara svårt att få ihop det som student. Att leva kostar pengar och så behövs det ju en hel del böcker och material också. Samtidigt så kan man inte jobba så mycket eftersom studierna tar en stor del av ens tid. De flesta vill bli färdiga så fort som möjligt, enligt tidsplanen, för att kunna börja jobba och tjäna pengar.

En lösning kan vara att låna pengar student. Det finns en hel del fördelaktiga erbjudanden som riktar sig till just studenter. Bland annat så kan man få kreditkort som student, för att klara av de där tuffa åren. Det allra första man bör göra är dock att lägga upp en budget.

 Att låna pengar som student

Grunden för att låna pengar

En budget handlar om att veta hur mycket pengar som kommer in, för att lättare kunna balansera hur mycket som kan spenderas. Inkomsten ska vägas mot de utgifter man har. Dels de fasta utgifterna som ofta inte går att göra så mycket åt. Dessa kan inkludera:

  • Hyra
  • Kurslitteratur
  • Dator
  • Busskort
  • Mobiltelefon
  • medlemskap i studentkåren och andra föreningar

Plus allt annat som kommer igen regelbundet och som det är svårt att skära ned på. Men även de rörliga utgifterna, som måltider utanför hemmet, kläder, och så vidare. Dessa kan ofta variera och är något man själv kan kontrollera, i alla fall till en viss gräns.

Ett kreditkort student Sverige är bra att ha, men skulden måste alltid betalas tillbaka. Det är därför som budgeten är så viktig, och att den också är realistisk. Att dra på sig allt för stora skulder kommer bara att komplicera livet, och här är det jus fråga om att göra det enklare för sig tills man kan komma igång med sitt riktiga jobb.

Många fördelar med att låna pengar

Det som är extra fördelaktigt med de gratis kreditkort student som finns, är att man ofta kan dela upp betalningarna och att räntorna är låga. De flesta har stora utgifter i början av läsåret då alla böcker och andra material ska köpas in. Ett antal kreditbolag som specialiserat sig på att låna pengar student ger därför möjligheten att räntefritt betala av denna stora skuld under ett flertal månader. På detta sätt sprids kostnaden ut över hela året och blir inte en stor börda. En del kreditkort student kan till och med ge två års räntefri betalningsmöjlighet för vissa köp, något som verkligen lönar sig att se lite närmare på.

Vill du jämföra och sedan välja det bästa snabblånet för dig? Här har du tabellen med våra snabblån favoriter.

FÖREGÅENDE Meddelandelån
NÄSTA Låna pengar utan inkomst 18 år

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *