Bästa tipsen för att låna pengar av privatperson


låna pengar av privatperson

Här är några praktiska tips som hjälper dig när du ska låna pengar av privatpersoner i sverige, ta ett lån eller använda kreditkort:

  • Spendera tid och kolla upp alternativen, forska på det som erbjuds och skaffa dig råd. Du kanske tror att det kommer ta för mycket tid om du behöver ett lån snabbt genom att låna pengar snabbt av privatperson, men du kommer att få betala priset för år framöver om du inte gör det.
  • Räkna ut din budget innan du vill låna pengar av privatperson för att se till att du har råd med återbetalningar.
  • Låna aldrig pengar när du är som mest stressad. Om du köper något riktigt dyrt som en bil eller möbler, se över betalningsalternativen i förväg. Den kredit som erbjuds av privatperson kan vara dyrare än andra alternativ.
  • Var extra försiktig med att låna mer pengar för att betala av befintliga skulder. Ytterligare upplåning kan verka som en bra idé och kan vara till hjälp på kort sikt, men kan ofta leda till allvarligare långsiktiga problem.
  • Om du funderar på att ta ut en betalningsskydd försäkring för ett lån, kontrollera att du verkligen behöver det. Kontrollera så att du inte omfattas någon annanstans först och kontrollera villkoren noggrant för att se att dem uppfyller dina behov. Många villkor kommer inte täcka dig under vissa omständigheter – till exempel om du är egenföretagare –, över pensionsåldern eller har en medicinsk åkomma, var riktigt försiktig med vad du undertecknar för räntefria erbjudanden när du tänker på att låna pengar av privatperson kontrakt. De är bara räntefria om du betalar dem inom en viss tidsperiod. Om du inte betalar dem inom denna tid, betalar du en mycket hög ränta.
  • Där du kan sluta betala in under en kort tid, men debiteras extra ränta när du börja betala igen. Vad som verkar vara extra pengar i fickan är faktiskt ett sätt att se till att du betalar mer ränta till din långivare
  • Om du funderar på att ta ett bolån med rörlig ränta, fråga vad din månadsbetalning kommer att vara om räntan går upp med 2%. Om du skulle få det svårt att betala detta, tänk om en fast ränta är mer förnuftigt för dig
  • Försökt alltid att betala minst 10% av ditt saldo varje månad på ditt kreditkort. Om du endast betalar minimibeloppet, kommer du att betala för alltid
  • Undvik att övertrassera ditt bankkonto utan avtal. Du kommer att debiteras mycket mindre om du accepterar kontokredit i förväg.
  • Låna inte från Lånehajar. Om du har svårt att skaffa kredit, spendera tid med att hitta någon som kan hjälpa dig – låna pengar av svenska privatpersoner, som du litar på.

Vill du jämföra och sedan välja det bästa snabblånet för dig? Här har du tabellen med våra snabblån favoriter.

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *