Dessa tips dig att få din ekonomi under kontroll, när du är fattig på pengar frågor


Dessa tips dig att få din ekonomi under kontroll

Pengar och din ekonomi inte riktigt är en sak, som ingen vill tänka på mer än du måste. Men ekonomin är ändå bra att tänka på, åtminstone i viss utsträckning, eftersom, om det inte är tillräckligt uppmärksamma, saker och ting kan gå illa på klipporna.

Snabbalån, som kom till Finland, många finska pengar-saker ur handen ganska diskret en vip ledande nästa. När din ekonomi blir en tillfällig öppning, många försöker fylla den snabbalån betalas ut, eftersom de är lätta att ta. Lätt, räntefria lån som är tillgängliga 24 timmar om dygnet och att den ens behöver borgensmän eller säkerhet. Så det är inte konstigt heller, att ett lån av pengar kom många problem. Vi har även hört från några personer som har levt helt snabbalån betalas ut, ta ett snabbtlån och betala av andra lån. Detta blir väldigt jobbigt på ett löpband, där du aldrig bli av, om inte mer på sin egen budget.

Sådana lån spiral kan få betala ett högt pris: i värsta fall, lån för att betala av på många år. Pengar så lägg i formen innan de går helt på fritz.

I denna artikel har vi att göra med några olika tips som du kan få din ekonomi i form prydligt.

Ta reda på hur mycket du är skyldig som

Du måste först räkna ut hur mycket du exakt är skyldig vem. Det faktum att du kan stänga dina öron och dina ögon föll alla från, inte alls hjälper. Räkningar försvinner inte, men de börjar bara att öka ränta och kostnader. Ju längre du undvika dina räkningar, desto sämre dina situationen bara kommer att stiga.

Börja med att hitta dina händer på alla räkningar på varje sida, som du är skyldig pengar. Det kan vara kreditkort, banker, avlöningsdag lån eller avbetalning planer, se till att du skriver ner allt. Du bör ha information om alla de totalt belopp samt minsta betalningar.

Efter detta, placera alla dina skulder i ordning, från den minsta till den största och från den dyraste till den billigaste.

Betala tillbaka – precis som vem som helst

Du kan betala din skuld off på två sätt: det första sättet är ”snöbollseffekt” och den andra är ”avalanche” – effekten, där du bara välja till dig.

Snöbollseffekt är en Dave ramsey som utvecklats av vägen, där du betalar vähimmäiserä varje lån, som förutom att betala lite extra för ett mindre lån. När du har betalat helt utanför alla mindre lån, kommer du att börja betala lite extra för en av de mindre lån. På detta sätt, måste du först betala den minsta lånet, och det är fortfarande bara ett stort lån. Detta lån kommer du betalat för snabbare bort, när alla andra lån och avbetalningar har betalats.

Ett annat alternativ är den lavin effekt. I det här alternativet för att betala den minsta delen för varje lån i din, som förutom att betala extra för en dyrare lån. Så betala den dyraste lånet ut först, och det billigaste lånet är den sista.

Tja, oavsett vad du väljer betalningssätt, se till att alternativet är lämpligt för dig och du för din budget. Snöbollseffekt är för många den enklaste vägen, eftersom det är en stödjande och enkel.

Ta reda på var alla dina pengar verkligen går

Jag är säker på att du vet den känslan, när pengar är, och plötsligt är allt försvann någonstans i tomma luften. Ta reda på var alla dina pengar går. Detta gör du enkelt genom att använda olika nedladdningsbara program, eller alternativt, kan du använda gammaldags teknik: kvitton.

Ta varje kvitto. Det kan vara stora eller små, en kopp kaffe, eller hyra ut, ta varje kvitto eller skriva ner dem på papper. Slutet av månaden kan du sedan räkna ut hur mycket pengar du använt där, och tydligt se vart alla dina pengar tar vägen.

Gör en enkel budget för dig själv

Ordet budgeten blir många hårstrån på halsen stå på slutet. Betyder det att budgeten att göra timmar av arbete och inkomster? Inte riktigt. Du kan göra så, om du vill. Du kan använda Excel och lägga alla dina kvitton i en bunt. Eller så kan du använda 50/30/20 regel.

I denna artikel du använder 50% som tas ut av din lön obligatoriska utgifter, som till exempel mat och hyra. 30% använde sina egna personliga kostnader, som att gå ut och filmer. 20% läggs till sparande och investeringar.

Detta är en enkel regel. Du gillar detta väl in för att betala månad betalar dag av alla obligatoriska kostnader och göra resten själv kontanter. När du i realtid se cash glider mellan fingrarna, gör inköp är inte längre så lätt.

Börja spara små mängder åt gången

Även om spara är inte din sak, liten mängd av att spara, då i det fallet en framgångsrik någon. Lättare att spara är när du sätter dina besparingar på automatisk. Du kan öppna dig ett sparkonto och ställa in automatisk konto-överföringar till resultaträkningen-sparkonto för dig. Därmed sparar du utan att du märker det.
Du kan också starta med hjälp av en fem-euro regler. Varje gång du får ändra för en 5-eurosedlar, sätta det i besparingar. Om 5 euro låter för stort, börja spara alla dina ändringar du få den mest mynt.

Kombinera ditt lån

Om du har för många kortsiktiga lån eller andra lån, kan du överväga att kombinera dem till ett enda stort lån. Många avlöningsdag lån brukar betala månadsvis mycket mer och är mycket dyrare än ett stort lån för att betala alla dina befintliga lån av.

Använd din bank för ett lån. Du kan be dem göra att du har möjlighet att kombinera alla dina lån till ett stort lån. Detta gör att du betalar bara ett lån och en ränta tillbaka varje månad istället för att betala många lån och många räntan.

Sälja alla extra saker du inte behöver
Om ditt skåp är fulla av saker, kläder, spel, elektronik eller liknande, som du inte längre behöver sälja dem online. Alltså, du får själv ett par hundra spänn extra, och du kan betala av i den del något som ditt lån eller en total återbetalning av ett lån.

Sammanfattning

Eftersom grundskolan inte lära mycket av sin egen ekonomisk förvaltning, många tvingas att lära sig pengar förvaltning perfekt i hälen av säsongen. Ibland sina egna finansiella fel som du måste betala ett högt pris. Oavsett om du har dåligt med pengar – du kommer bara lära sig mer.

Pengar förvaltning bör vara mycket enkel: inkomst ska vara mer än utgifterna. Men det är ibland lättare sagt än gjort. Om ekonomin kommer i en liten grop, och dess fylld med fel ämne (såsom snabblån eller lån), ekonomin kan gå så de stenar som du måste betala för många år.

Pengar relaterade anläggningar bör därför vara försiktiga och tänka på varje rörelse två gånger. Om de pengar som din situation är dock, som redan gått fel, kan du korrigera dina misstag, ett i taget. Börja med det faktum att du skriver ner alla dina skulder. Var din skuld då tusentals, hundratusentals eller tior, skriva upp dem. Skulle du då tacka för dina vänner eller företag, industrin betalar dem för någon. När du tar tjuren vid hornen och börja betala av dina skulder småningom kommer du bli av med dem förr eller senare.

Gör dig själv en plan som fungerar för dig. Om du inte kan bestämma var du ska börja, använd det till din bank. Vara ärlig och berätta för dem om din situation. De kan ofta hjälpa till på ett eller annat sätt, eller åtminstone peka dig i rätt riktning. Reparera fel som möjligt, så att du slipper större problem, som kan kosta dig mycket mer.

FÖREGÅENDE Snabbalån utan registreringsavgift
NÄSTA Det bästa pengar tips för tjugo

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *