Det bästa pengar tips för tjugo


Tjugotalet är fortfarande i skolan. Kanske är du på universitet eller studerar du att vara en läkare eller en advokat. Kanske har du startat ditt eget yrke i din forskarutbildning. Medan du studerar i Finland är gratis, kan den studerande fortfarande vara tajt. Som student är det inte alltid lätt att få jobb, och en lång studie dag efter bara kan göra.

När det gäller extra kostnader, det är mycket frestande (särskilt som student) för att ta en enkel lån utan UC. Det lockar många, och många finländare har tagit ett lån och kortfristiga lån, efter att de landat i Finland. Snabblån är höga räntor, vilket kan höja på 1000 snabbalån upp till 1500 sek. Denna återbetalning inte kommer att vara så lätt som man ursprungligen trott. Avlöningsdag lån är ledande många i skuld, så istället, skulle du ta kortfristiga lån för att stötta upp dina kostnader, anser att denna artikel som finns knep. Dessa trick av handeln mycket bra, tjugoårsåldern för studenter eller akademiker som fortfarande söker sin egen väg.

Planera din budget

Trots att vi går i skolan för många år, skolor gjorde lite för att undervisa sina egna personliga budget planering. Väl planerat är till hälften gjort – det är en klyscha som många har hört, men i detta fall är det sant. När du planerar själv en budget, där varje SEK som har sin plats, du bor i din ekonomiska inom din budget.

Budget planering och det kan låta alltför krävande och arbetsam. Men det är inte det. När man planerar en budget tiden på rätt sätt, använder den ca en timme av din tid, det mesta av arbetet är redan gjort.

Använd den enkla 50/30/20 regel. Vart pengarna kom ifrån, används 50% av pengarna från den obligatoriska utgifter, 30% av den egna personliga på dina kostnader och 20% bör läggas till besparingar. En fungerande budget planering så att den spelade in en första ner alla dina inkomster till öre, efter som att skriva ner alla dina kostnader. Översyn för budget ett strängt öga på: om din inkomst är större än utgifterna? Har du råd att spara? Om du får en överraskande kostnad, om din ekonomi?

När budgeten är utformad så att den förblir stängd på det än irs tillgängliga.

Öppna konto akut pengar

Ekonomisk nöd känner ångest bara när du inte har sparat ihop tillräckligt med pengar. När pengar har avsatts för en anständig mängd, lite extra frakt om din ekonomi är att inte sätta i toalett och häll.

Du kan öppna en nödsituation konto, till exempel din bank sparkonto. Sparkonto för att få en viss ränta varje år, så dina pengar är säkra och växande trevlig, liten ränta. Därför, om en nödsituation strejker och du behöver pengar för en bil reparation, flyttar eller en ny soffa, har du pengarna redan gömt undan. I detta fall, undvika alla små ekonomiska krisen, och du får alla dina räkningar och kostnader som betalas i tid.

Att säga ”nej” till bilen

Att hålla ett fordon kostar en hel del pengar. Även om bilen inte är skyldig att betala leasingavgifter, jag kommer fortfarande att betala varje månad för försäkrings -, gas -, underhåll och eventuell parkeringsplats. Så tänk noga om bilen du absolut nödvändigt. Om du bor långt från koulultasi, livsmedelsbutiker eller offentliga transportmedel, bilen är naturligtvis obligatoriskt. I en sådan situation, bör du lämna anbud till bilförsäkring, garvade bil på gatan gratis för scen och bilar så lite som möjligt, så att gasen pengar du sparar.

Dock, om du har möjlighet att resa till arbete, skola och butik med kollektivtrafik eller till apostlarna att åka, det är värt det. Därmed spara hundratals SEK  i månaden. I tillägg till detta, miljö kommer att tacka dig.

Om bilismen är obligatoriskt att i viss utsträckning, du kan kanske köpa din vän med bil och betala kostnaderna i hälften. Rumskamrat med samåkning är praktiska.

Låt din investering arbete för dig

Placeringen av tjugotalet är en mycket bra idé. När du investerar i början, kanske du har tillräckligt med pengar för att äga ett hus eller lägenhet för att förvärva studera ditt inlägg. Albert Einsteinkin säga att placeringen är en intressant sak: han är den, som förstår det, får pengar – han som inte förstår… att betala för det.

Använd din bank investment rådgivare, som kan hjälpa dig att bestämma var dina pengar ska investera i. Det spelar ingen roll om du inte förstår något investeringar – för investeringsrådgivning du är! Du bör dock göra lite research på dig själv innan du besöka en bank. Titta på minst en liten investering ordförråd, så att du inte är helt förlorad när investeringsrådgivning att lyssna på den tabell som av främmande terminologi.

Kom ihåg din egen värde

Många fokuserar på hur mycket pengar de kommer att få lön för varje månad. Det, hur mycket pengar du har på ditt bankkonto inte berätta något om ditt eget värde. Människor kan vara upp till 1000000 sek i lön ett år, men om den skuld som är mer än pengar på banken, ditt värde är negativa.

Så du vill komma till en situation där du inte har någon skuld, men pengarna är på banken ännu mer. En sådan situation kan nås bara helt enkelt eftersom du inte ta dig själv i skuld till alla. Även om upplåningen i tjugoårsåldern kan verka som en bra idé, det bör undvikas med alla medel. När du får en situation där ditt bank-konto är ett fem – eller sex-siffrigt nummer, och ingen skuld alls, du är i bättre form än majoriteten av finländarna.

Du kan alltid spara mer, få mer pengar och investera mer. Men du kommer aldrig få tid tillbaka. Så fatta rätt beslut vid en ung ålder, då livet kommer att le mot dig i framtiden.

Sammanfattning

Affärer och handel på specialiserade skolor och i linje får lära sig värdet av pengar och vinster för sitt eget företag. Mycket få människor i skolan, om någon, som lärs ut i din budget. Grundskolor dagliga budget skapa erbjudanden med ibland en eller två lektioner. Detta är dock inte tillräcklig utbildning för att ge rätt uppfattning om värdet av pengar och hur pengar ska hanteras.

Pengar är något utan vilket vi inte kan leva. Pengar gör dig inte lycklig, men det gör livet mycket lättare. Att investera pengar och spara och smart konsumtion är därför mycket viktiga saker att komma ihåg i ett tidigt skede.

College är hårt arbete, tar en hel del tid och energi. Dock faller inte att ta kortfristiga lån eller snabblån eftersom de kommer sällan något bra. Om du behöver ett lån, föredrar att prata med din bank för de olika alternativen, eller få ens ett kreditkort. Dessa kan finnas goda möjligheter att få ett lån med en liten ränta och en återbetalningstid som passar dig bäst.

Innan lånet tas bör dock göra sig en rimlig budget 50/30/20 regel förfarande och studera den noga. Denna budget kan vara i stånd att hjälpa dig att få din ekonomi i ordning så att du behöver ta ett lån. På samma sätt, extra räkningar av den skärande eller åtminstone konkurrensutsatt upphandling kan ge en hel del mer för din budget.

Även om placeringen kan tyckas som ett tråkigt ämne, och du kanske inte ens vet om det mycket, placeringen är dock värd namnet. Genom att investera en liten summa nu, kan du bli förvånad över hur mycket det har ökat räntor för ett par år bort. Tillväxt kan investeringar beroende på form av att vara ganska!

Så fatta kloka beslut med de pengar som redan i tjugoårsåldern, och mitt framtida jag kommer att tacka dig senare. Fattar inte det begreppet, så att du har tid att korrigera dina misstag senare – de fel som kan växa till stora katastrofer. Dessa katastrofer kan ha värsta fall mixtrande i många år. Be banken om hjälp, om du inte är säker på hur du ska hantera din ekonomi.

FÖREGÅENDE Dessa tips dig att få din ekonomi under kontroll, när du är fattig på pengar frågor
NÄSTA Storstädning tid att städa upp din ekonomi

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *