Fixa det billigaste lånet: Tips och tricks


Vad är personliga lån?

Lån är ett ganska enkelt koncept – du får låna en viss mängd pengar, ofta från en bank, och ska sedan betala tillbaka lånet tillsammans med en räntesats som ni har kommit överens om.

Personliga billigaste lånet utan säkerhet är i normala fall mycket billigare än andra alternativ, som till exempel kreditkort. Dessutom får du en konkret återbetalningsplan när du tar ett vanligt lån.

Frågor för det billigast lånet med lägst ränta

Givetvis finns det en mängd andra frågor du bör ställa när du ska ta ett lån, men här är några att utgå från, om du vill ha det billigaste möjliga lånet.

Hur kan jag få en lägre ränta på mitt lån?

Räntesatsen som du blir tilldelad beror till stor del på din kreditvärdighet. Om din kreditvärdighet är för låg, kan det hända att lånegivaren avslår din låneansökan. För att förhindra att det händer dig, är det klokt att se över din kreditvärdighet, och kontrollera att det inte finns några otäcka överraskningar som ligger och väntar när du till exempel får för dig att ta det billigaste lånet till bil.

Finns det några ansöknings- eller löpande avgifter?

Många personliga lån har både en ansöknings- och löpande avgift. En del billigaste lån ranta kan till och med kräva in en avgift om du betalar av ditt lånför tidigt.

Är räntesatsen fast eller rörlig?

Ett personligt billigaste lånet utan uc med fast ränta innebär att räntesatsen är densamma under hela lånetiden. Lån med rörlig ränta betyder att räntan kan förändras under tidens gång.

Ditt val mellan en fast eller rörlig räntesats är helt individuellt. Fast ränta ger dig mer säkerhet, eftersom kostnaden för amortering av billigaste lånet pa 10000 alltid är detsamma, och därför är du skyddad mot kraftiga ränteökningar som annars skulle kunna ge problem för dig som har en budget att följa. Dock är nackdelen med fast ränta att om räntesatsen sjunker, så får du fortfarande betala mer i ränta.

Hur kan jag amortera?

I normala fall kommer pengarna att helt enkelt dras automatiskt från ditt valda bankkonto. Försäkra dig bara om att du har tillräckligt med pengar varje månad för att täcka kostnaden!

Vilka andra avgifter kan komma med lånet?

Kräver lånegivaren en månatlig konto- eller administrationsavgift? Kommer du få betala om du råkar betala in för sent? Var säker på att du får en komplett lista över alla avgifter och kostnader som du skulle kunna bli tilldelad.

Vill du jämföra och sedan välja det bästa snabblånet för dig? Här har du tabellen med våra snabblån favoriter.

FÖREGÅENDE Tips om hantering av nya snabblån betalningsanmärkning
NÄSTA Vad är ett bästa sms lån – och hur hittar man det bästa?

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *