Företagslån

Det är ett sätt att uppgradera det finansiella läget i ditt företag med hjälp av företagslån. I grund och botten är det ett lån som är gjort för att  ge bättre villkor för bolagets framtida tillväxt eller hjälpa till vid en oväntad finanskris.

Vad är ett företagslån?

Företagslån är utformade för organisationer som är i behov av pengar för att ge bättre villkor för bolagets framtida tillväxt eller för att komma ur en oväntad finanskris. Företagslån är lämpliga för alla typer av företag som behöver förbättra sin likviditet. Till exempel så kan det vara icke-vinstdrivande organisationer och sammanslutningar, fackföreningar, företag, ekonomiska föreningar och så vidare. Du kan också ta ett företagslån utan säkerhet med relativt liten ränta, även om det är så att du ska  låna 1 miljon kronor och runt de beloppen.

Du kan hitta de bästa alternativen som finns i Sverige i vår jämförelsetabell.

Varför behöver företag egentligen företagslån?

Vissa företag kan behöva företagslån för att återställa finansiell stabilitet i svåra tider eller för att spara till företag, arbetstagare och likviditeten i bolaget. De här pengarna kan användas till att investera, för att starta en tillväxt och stärka företaget. Denna typ av lån kallas investeringslån. Vanligtvis används den här typen av lån för att skapa en expansion av företaget eller för att köpa förråd, kontor, utrustning och etc. Företagslån kan även användas får att investera i bolagets fond, så att det kan fyllas på, eller pengar kan tas från den om det behövs.

Ibland kan oväntade saker hända ditt företag, och du är plötsligt i brådskande behov av en nytt lager, eller reparation av utrustning. Och ett företagslån kan vara rätt alternativ för dig. Eftersom lån som är smart beräknade kommer med största sannolikhet inte att förstöra din budget och kommer att hålla din verksamhet säkert.

När vi tittar på alla typer av lån, bör vi fråga oss själva:

 • Hur bra är företaget som kommer att förse oss med pengar?
 • Vilka kostnader ska vara stängda medan lånett är aktivt?

Det är viktigt att hitta en första-klass långivare som kan förse ditt företag med det bästa möjliga företagslånet.

Företagslån och företagslån ränta

Företagslån kan tas med individuell ränta. Den genomsnittliga ränta företagslån är från 2% upp till 8%. Det finns också en möjlighet till lån till företag, där räntan tas ut efter viss tid. Det kallas ett räntefritt lån. Till exempel har du möjlighet att fritt använda pengarna i 6 månader. Men, det är viktigt att nämna, att varje företag har olika villkor och förutsättningar.

Hur mycket företaget kan låna

De flesta gånger i Sverige, är företagslån enorma summor pengar, detta just för att det är nödvändigt för företagets framtida tillväxt. Det minsta som kan lånas är från 30 000 kronor till 50 000 kronor. Men, en hel del lånebolag kommer att tillåta att låna 1 miljon kronor. Den större mängden av de pengar du ska låna, ju längre är återbetalningstiden. Vanligtvis, vad gäller en sådan hög summa, ges upp till 5 år, mindre företagslån kan stängas efter 12 månader.

Det är möjligt att hitta en långivare som kommer att betala avgifter för den summan som användes. Så du kommer inte att debiteras för hela summan.

Om din ansökan för ett företagslån avslås, försök att kontakta ett annat låneföretag från vår jämförelsetabell på vår hemsida.

qred-banner

Krav för att få ett företagslån?

 • Du måste vara en registrerad kund hos banken. Om du redan är, kan du få pengar online. Och det kommer inte ta mycket tid. Du måste helt enkelt fylla i ett webbformulär och vänta på svar från detta lån företag.
 • Företaget bör inte ha några problem med betalningar. Kredithistorian bör hållas i gott skick. Annars kommer det att bli mycket svårare att få pengar. Eftersom företagen kommer att vara rädda att inte få tillbaka pengarna.
 • Bolaget skall vara ett rättslig person om man vill skaffa ett lån för företag.
 • Företaget måste ha minst en finansiell rapport. Så att organisation som kommer att ge dig pengarna är säker på att du kan betala tillbaka pengarna i tid.
 • För vissa företagslån ska ägaren i bolaget gå till låneföretaget själv, för att få pengar.

Du kan hitta det bäst passande alternativet för dig i vår jämförelsetabell med alla erbjudanden.

ferratum business-banner

Fördelar med företagslån för företag

 • Det finns en möjlighet att ta ett företagslån utan säkerhet. Så mängden pengar som ditt företag får, kan användas till det som ditt företag behöver. Du kan också ta lån utan UC. UC är helt enkelt en myndighet i Sverige som har en stor databas med all värdefull information som kan användas av långivaren.
 • Låna pengar företag – perfekt för att starta ett start-up. Eftersom det kan hjälpa i början där man söker en finansiering eller om du bara har en idé. Men, se till att tänka och beräkna allt två gånger. Eftersom det finns en risk om något inte fungerar så som du har planerat.
 • Investeringslån är ett trevligt alternativ för någon typ av investering som ditt företag behöver.
 • De pengar som du får från ett företagslån kan användas för att lösa dina utgifter och för att skapa framtida beställningar.
 • Företagslån gör det enklare att planera de besparingar och kapitalackumulationer du står inför.

Om du ska starta upp ett företag och inte har en tillräckligt bra finansiering för att få ett företagslån från banker, kan du alltid försöka att vända dig till ALMI. Almi lån kan låna till bolaget upp till 250 000 kr.

Sammanfattning

Vi är säkra på att företagslån endast bör vidtas med syfte att hjälpa företaget och hela verksamheten. Och beslutet bör vara genomtänkt. Eftersom det är en stor risk om du plötsligt börjar använda pengar slarvigt. Du bör kalkylera vart pengarna kommer att gå, om du kommer att kunna betala räntorna, och så att inte pengarna kommer förstöra din budget. Det är ett svårt beslut. Och var inte rädd att spendera tid på att hitta det bästa låneföretaget. För om du är ute efter att låna pengar till företag, och du hittar företagslån med bättre ränta, med en återbetalningstid som är acceptabel för företaget. Är det plötsligt mycket enklare att hantera. Allt i allt, var noga med att inte förstöra ditt företags kredithistoria, annars kommer det att bli mycket svårare att lösa problem som finansiella kriser eller andra oväntade utgifter.

SENASTE ARTIKLARNA OM BLOGG