Hur Att Lära Barnen Värdet av att Tjäna Pengar


Har dina barn tror Uttagsautomater expediera alla belopp i kontanter som vi vill för evigt? Innan de tror att du har en oändlig källa av pengar, dina barn behöver veta hur mycket hårt arbete det tar att tjäna pengar, och att det inte är obegränsade.

Införa pengar lektioner till ditt barn och gör det till en rolig och lärorik upptäckt för dem. Låt dem veta att även i deras ålder, att de kan tjäna sina egna pengar.

Det kan vara att spara en del av deras dagliga intaget, att göra en särskild rutin för extra pengar eller tjäna pengar från gamla kläder och leksaker som de kunde sälja (med din hjälp).

Här är hur du kan förmedla värdet av att tjäna pengar till dina små.

 

Förklara hur du kan tjäna pengar

Avslöja någon tro på att du har obegränsade pengar i att pengar maskin. Förklara på deras nivå av förståelse, där du ska så fort du lämnar huset på vardagar. Du måste gå till jobbet så kan du få pengar från ATM varannan vecka eller i slutet av månaden eftersom det är då din chef betalar du.

Säg att när du arbeta hårt, får du pengar så du kan köpa mat, kläder, leksaker, skicka dem till skolan, eller gå till en familj semester när de vill.

Bygga sina pengar färdigheter

Du kan införa pengar vid 3 års ålder eller så snart som ditt barn lära sig att räkna. De kommer inte att förstå sitt värde, men du kan hjälpa dem att identifiera ett öre från nickel. Lär dem namn av olika mynt och räkningar.

För att hjälpa dem att bli mer bekant med namn och monetära värden, din bästa strategi är att play store. Skapa spela pengar och samla in tomma kartonger eller andra behållare av objekt hemma. Låtsas att du är butiksägare och dina barn är konsumenter. Visa dem saker som de kan köpa med de belopp som de har på handen.

Visa dem den faktiska transaktioner

När du behöver köpa eller betala för något, förklara för ditt barn hur transaktionen går. Låt oss säga att du är på en weekend-resa och att du stoppas av en pizza corner, ta dem med dig till disken och låt dem hand om betalning.

Gör samma sak när du går till en bensinstation eller en närbutik. När du gjort upprepade gånger, dessa lite erfarenheter kommer att hålla med dem tills de är stora nog att göra transaktioner själva.

Detta är också ett perfekt tillfälle för dig att ingjuta inte bara den monetära värde men värdet av varje belopp att spendera.

Berätta för dem att de kan inte alltid köpa allt de vill ha med alla de pengar de har. Lär dem hur man kan avgöra vilket objekt att prioritera framför de andra och låta dem inse skillnaden mellan en vilja och ett behov.

Tillåt dem att hantera sina egna pengar

Låt dina barn ha kontanter till hands, men glöm inte att lära dem hur man hanterar det på rätt sätt. När de lärt sig om ditt hårda arbete för att tjäna pengar, lära dem hur man ska spendera den klokt.

Låt dem bestämma vad de ska göra med pengarna. Om de köper en leksak på skoj med alla de belopp som de har, och sedan få hungrig och vill ha chicken nuggets, inte skälla ut dem. Hjälpa dem att förstå vad som händer när du inte är försiktig i att spendera pengar. Det är okej om de kommer att få uppleva detta så att de kommer att uppskatta det mer när de tjänar på det igen.

Hjälpa till att sätta upp sina mål

Små barn har ofta saker de vill köpa men är inte omedelbara eller faktiska behov. Dessa kan vara en trend, men en riktigt dyr leksak eller ett par nya skor som de vill bara för att de har sett din granne att bära det.

Men eftersom du har lektioner du behöver dem för att lära sig och förstå med hjärtat, bör du inte alltid säga ja. Istället berätta för dina barn att de kan ha dem OM de har pengar. Detta är den punkt när den avgörande spendera vs spara slaget händer mest.

Låta ditt barn att uppleva att spara för något. Berätta för dem många gånger för att spara pengar kommer inte riktigt att motivera dem om att det inte är tydligt vad de är rädda för.

Om det finns en sak de vill köpa eller göra (som att åka till Disneyland), uppmuntra dem till deras mål och visa dem hur långt de är från att uppnå det. Låt dem veta hur mycket pengar de har att göra och spara, och för hur lång tid de behöver för att växa sin fond.

Lägga sina besparingar i en burk och förslut den, eller så kan du använda en gång-lock behållare så att de inte kan röra det förrän det är dags. Det bygger upp spänningen och beslutsamhet när de kan se sina veckovisa eller månatliga framsteg.

På tal om framsteg, skriva ut en besparing tracker och lägga den i deras rum så att de kan markera sina vinster. För varje vecka av framgångsrika spara, ge dem en positiv förstärkning—baka en speciell cookies eller förbereda sin favorit middag.

Visa hur de kan tjäna mer

Det är bra att lära ditt barn hur man kan tjäna pengar även när de är unga. Du kan besöka en sparsamhet butik för att låta dem veta att de kan tjäna pengar på gamla grejer.

Uppmuntra dina barn att sälja sina gamla kläder, leksaker och böcker så att andra barn kan använda dem i stället för att dumpa på en deponi.

Har en lista över andra ”små jobb” som de kan göra hemma som inte är en del av din dagliga sysslor. Tilldela ett motsvarande värde till varje uppgift och låt dem välja vad de vill göra beroende på hur mycket pengar de vill tjäna.

Det kan vara rengöra hundens hus, dra ogräs, eller städa lekrummet. Listan kan gå på om ditt barn har mål att tjäna lite extra cash.

Att prata om ekonomiska frågor till ditt barn är inte så komplicerat som du kanske tror det är. Om du lär dem pengar lektioner vid en ung ålder och att vägleda dem så att de bildar rätt vana av utgifter och sparande, det skulle inte vara svårt för dem att hantera sin egen ekonomi när de blir gamla.

Det är också viktigt att du informerar dem när de ber om pengar du har på banken. Du behöver inte gå in på detaljer, men åtminstone att du låter dem veta att de saker och den livsstil du har råd så skulle de inser värdet av vad du kan ge dem.

Låt de små utveckla sin finansiella kompetens medan de är unga och höja pengar-smart person.

FÖREGÅENDE HUR MAN INTE BETALAR FÖR MYCKET FÖR SAKER OCH TING?
NÄSTA Snabblån 10000 privatlån

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *