Hur man få den löneökning?


Hur man få den löneökning

Varje karriär kan det komma stunden då formuleringen av den känsla som du så bra som du kan, dessutom, enligt deras bästa samvete och integritet, men ditt arbete ersättning i form av, i ditt tycke, är inte tillräckligt och korrekt beräknade. Det är dags att agera så att dina ansträngningar slutligen meddelanden och du får en välförtjänt löneökning. Hur för att uppnå dina löneökning, läs nedan. Du är inte främjas och din lön är inte ökar, eftersom man kanske deras professionella förmågor, men du får dina lånade bara inte märkt och korrekt bedömning av dina förmågor. I alla fall, du har alla möjligheter att skapa din önskade bild från scratch eller diskret om dig själv och din förmåga att minnas. Det första steget kommer alltid att vara i samtalet, vilket oftast är inte lätt, och det är skrämmande. Det är inte en lätt konversation, om du inte är det väl förberedd, dvs, förberett argument, varför du bör ta upp och öka din lön bör höjas. Det är skrämmande samtal, om du inte är psykologiskt förberedd, att höjden på terrängen du kan avslås. Det bör noteras att vägran inte är ett sällsynt fenomen, men det är ofta de löner i bilaga i stället för arbetsgivaren kan erbjuda, till exempel extra semesterdagar eller flexibelt arbetsschema. Nyttigt och passar till det ögonblick av förhandlingarna om marknadsföring är den årliga enkäten om utvärdering tiden. Om du är i alla fall förberedd och säker på dig själv, passar, naturligtvis, någon annan gång, med undantag för upptagna dagar, till exempel på måndag, företagets kris situationer, ekonomiska problem, dags -, revisions-u.osv.

Det är viktigt att välja en lämplig förhandla om plats, till exempel, chef för kabinettet, snarare än. Logiskt, att i detta fall initiativet är att ta dig, snarare än förvaltning, eftersom den löneökning som är i ditt bästa intresse. Om du inte känner dig tillräckligt säker, du kan boka en tid genom e-post, aktuell varning om det förhandlade ämne – så kan både du och kommer att vara moraliskt beredd att prata om det. En annan mer strategiskt fördelaktigt, enklare och mer avslappnad hållning är om detta ämne tidigt och diskret i tid, de olika neutrala situationer och förhandlingar kan fråga, vad professionella egenskaper bör man behöver eller vad särskilda ändamål du bör uppnås för att få löneökningar. Naturligtvis, också i detta fall, kräver föregående, ofta skriftlig förberedelse: att tänka och skriva frågor som du är intresserad av för att få konversationen att vara konstruktiva, fruktbara och undvika att skapa obekväma stunder. I alla fall, du har att förbereda argument och konkreta bevis på att du förtjänar i lön ökar, nämligen, har gjort ditt arbete bättre och mer än vad som inledningsvis var det du frågade, dessutom, som därmed bidrar till företagets övergripande tillväxt, inte bara för ditt personliga bruk. Du kan skriva en detaljerad din prestation-lista under det senaste året, samt varför du är relevanta för din önskade position, under förutsättning att samma principer, som följer, när du skriver ett CV eller ett personligt brev.

Det är viktigt att nämna och att argumentera för att vissa av dina befintliga tjänster. Glöm inte att också utforska alla möjliga sammanhang – alla medarbetare är lika och konstant lön, din individuella ambitioner redan samma rot även när din arbetsplats är i allmänhet tilldelas en lön som kompletterar eller premium – förmodligen har du ingen chans att stå som kandidat. Det är viktigt att klargöra vem som bestämmer– eller direkt med din närmaste chef eller din. Under mötet, presentera dig själv som om du kom till en anställningsintervju på en ny arbetsgivare, bevis och argument för att ställa ut det rationella, det lugn och den vägda röst. Om någon av förvaltningen frågor du har inte tidigare förväntat och är inte beredda att svara på det, i alla fall, försök att behålla lugnet och inte ens med en fördröjning, svara och rimligt. Hela tiden hålla en positiv och vänlig attityd. I alla fall inte installera, om du inte är redo att skriva. Det allra viktigaste är att försöka hitta en rimlig och tillräcklig lön, som du tillfälligt kan du kontrollera lönekalkylatorn, samt på grundval av kunskaper om inlägget betala någon annanstans. Alltid förbereda reträtten av vägen – om du är nekad en löneförhöjning det personliga – förmodligen bolaget vid den tidpunkt kan inte riktigt råd med det, men kanske har en chans att få det senare. Tryck inte på och inte begär ett svar omedelbart – ge tid för arbetsgivaren att tänka. I alla fall, förr eller senare, du bör vara konkreta och motiverade svar. Det är bättre att vänta på svar för en kort tid, än att ständigt och ständigt leva i mörker, kommer du någonsin ha en chans att föra.

FÖREGÅENDE Spara pengar i den privata lån
NÄSTA Snabbalån utan registreringsavgift

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *