Lån utan UC

Förr i tiden när man ville låna pengar, så kan du i princip bara låna pengar från en av de fyra stora bankerna. Eftersom alla de banker tog sin kreditupplysning hos UC, var det ofta inte möjligt att få ett lån om du redan hade fått avslag på att få lån från en annan bank. Idag på lånemarknaden annorlunda ut och du kan låna utan UC!

Med många långivare och kreditinstitut som är verksamma i Sverige, kan du jämföra olika lån förslag och hitta det bästa och billigaste lånet för dig. Och du kan också lätt att ansöka om ett lån utan UC, vilket innebär att du inte fått med största kreditupplysning företag i Sverige.

Långivare
Löptid
Min
belopp
Max
belopp
Minsta ålder
Utan UC
lån för alla
12 - 180 månader
5000 kr
600 000 kr
ANSÖK NU
18 år
1
nanoflex
3 - 9 månader
2000 kr
25 000 kr
ANSÖK NU
20 år
nanokredit
12 - 180 månader
5000 kr
250 000 kr
ANSÖK NU
20 år
ferratum
Flexibel
1500 kr
30 000 kr
ANSÖK NU
21 år

Vad är UC?

UC är Sveriges ledande affärs-och kreditupplysningsföretaget. Den erbjuder inte bara rapporter från den stora databasen, men även kredit övervakning och kvalificerad ekonomisk analys. Detta företag är mycket datoriserad och dess kommersiella och kredit rapporter produceras från en databas som innehåller information om alla företag som är registrerade i Sverige och alla personer över 16 år som bor i Sverige. Du kan hitta mer information om UC på deras officiella hemsida här.

Lagen kräver att alla långivare att en kreditupplysning innan de beviljar lån, oavsett lånebelopp för att låna utan credit kontroller. När du ansöker om ett låna pengar utan uc som innebär att långivaren gör en kreditupplysning baserat på andra referens-data snarare än data från UC.

Så, alla banker och kreditinstitut företag gör en kreditupplysning för en ansökan, antingen genom UC eller av andra kredit-scoring data. Det finns dock ingen lag som de inte kan låna ut pengar till en person med en dålig kredit historia och det finns många långivare som faktiskt håller med om dessa anmärkningar. Så även om du har dålig kredit historia, du behöver inte vara rädd för UC.

Varför ta lån utan UC?

Det finns flera anledningar till varför du kanske behöver låna utan UC. Den vanligaste anledningen är att man vill öka dina chanser att få lån när du vill ansöka om lån från flera långivare. I de flesta fall, ränta på personliga lån sätts individuellt, vilket innebär att du inte kan veta exakt vilka kostnader du kommer att ha tills du har ansökt om lånet. Räntan baseras på din kreditvärdighet och hur ”säker” långivaren, t ex vad är chansen att du kan betala tillbaka lånet i tid. Om du har många krediter är det inte särskilt bra och att du sannolikt kommer att få en högre ränta.

 

När du söker ett lån utan UC betyder det att långivaren gör kreditkontroll baserad på andra referensdata snarare än den från UC.

Fördelar med att ta lån utan UC

  • Långivaren kan inte se din kreditvärdering på UC.
  • Din kreditansökan sparas inte på UC.
  • Ökar dina lånechanser om du har många krediter hos UC.

Vill du låna utan UC?

Nedan har vi samlat allt du behöver veta om lån utan UC. Ta några minuter till att läsa texten och då kommer du att veta följande:

  • Hur kan du låna utan UC.
  • Fördelar och nackdelar med att låna utan UC.
  • Hur hittar man det bästa lån utan UC.

Jämför lån utan UC

Innan du bestämmer dig för att låna ett låna pengar utan uc bör du först jämföra olika lån förslag i sin helhet. Eftersom de flesta långivare avgöra ränta på personliga lån som individuellt efter att du har lämnat in din ansökan, kan det vara svårt att veta exakt vad lånet kommer att kosta dig. Men det finns några saker du kan se och jämföra även innan du ansöker om lånet.

Det första du behöver göra för att vara säker på att du uppfyller långivarens grundläggande krav. Olika långivare har olika krav i fråga om ålder, inkomst, sysselsättning och bosättning. I allmänhet kan du ansöka om att låna pengar redan när du är 18 år, men vissa långivare kräver något högre ålder (till exempel, 19-21 år gammal). Kraven kan variera beroende på långivare. Vissa långivare kräver att du har en regelbunden inkomst (vanligtvis på 100 000+ kr per år), medan andra inte behöver det alls.

Lånekalkylator

Lånebelopp
Kr
Effektiv årsränta
%
Löptid
Mån.
Beräkna lån
Lånebelopp
0,00 kr
Månadsbetalning
0,00 kr
Total ränta
0,00 kr
Betalning totalt
00,00 kr

 

Det finns även vissa långivare har krav för anställning status. Dessa långivare beviljar lån endast till personer med fast fast anställning eller pension. Andra långivare kan ge dig det lån även om du är student eller har ett deltidsarbete eller har oregelbunden inkomst. I de flesta fall måste du vara folkbokförd i Sverige för att ta ett lån, men ibland svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Visa långivare erbjuder signering med Bank ID online vilket är det snabbaste och säkraste sättet att konfirmera din identitet. Om din ansökan godkänns och du har bekräftat låneöverenskommelsen, skickar långivaren pengar direkt till ditt bankkonto. Betalningen påbörjas omedelbart och når ditt bankkonto inom 1-3 dagar. Om långivaren erbjuder direktbetalning till din bank, kan du till och med få pengarna inom ett par minuter.

Vissa långivare erbjuder inte elektronisk underskrivning för överenskommelsen så de skickar låneöverenskommelsen via post. I sådana fall behöver du skriva under överenskommelsen och posta tillbaka till långivaren. Långivaren betalar pengarna efter att de fått den underskrivna låneöverenskommelsen. Eftersom post tar lite tid, måste du tänka på att det i detta fall dröjer lite längre.

Användbara tips för hur du ökar dina chanser när du vill lån utan säkerhet

Om du har ansökt om flera lån utan säkerhet för att jämföra lån förslag, kan du öka dina chanser att få lån genom att tillämpa endast ett lån utan UC. Det beror på att en långivare som gör en kreditkontroll inte fråga om att du har tidigare sänt låneansökningar till UC.

Eftersom UC används av många finansiella institutioner och långivare, är det lätt att få många loab förslag även om du inte tecknar något lån personligen. Om du vill jämföra lån förslag, du kan också ansöka om ett lån med lån mäklare.

När du ansöker om ett lån med lån mäklare, du får lån erbjudanden från olika långivare. På detta sätt kan du jämföra olika lån förslag utan att få kredit poster i UC.

3 snabba tips:

  • Ansök med en lånmäklare som erbjuder flera låndeals med bara en kredit.
  • Ansök tillsammans med en till ansökare och öka dina lånechanser.
  • Ansök tidigt i veckan och tidigt på dagen för att få pengar snabbt.

Ett annat sätt att öka dina chanser att beviljas ett lån utan UC, är att ansöka om lånet tillsammans med en till ansökare. När du ansöker om lån tillsammans med någon annan, sänker du långivarens risk och då ges du ökad chans att låna pengar. Du och dina medsökare är gemensamt skyldiga för återbetalning av lånet och långivaren dubblar sina chanser att få pengarna. I förening med långivarens reducerade risk, får du också lägre ränta eftersom räntan delvis beror på långivarens riskvärdering.

Risker med att lån utan kreditupplysning

När du lån utan kreditupplysning, har du samma risker som med vilket annat lån. Det finns alltid en viss risk med att låna pengar. Den största risken är såklart att du inte kan betala av ditt lån i tid. Alla obetalda lån och sena betalningar blir fort väldigt dyra.

Det bästa sättet att reducera risk är att se över dina finanser ordentligt innan du ansöker om lånet. Genom att lista dina kostnader och inkomster, kan du avgöra hur mycket du har råd att betala. Du borde aldrig låna pengar såvida du inte vet att du kan betala av lånet i tid, speciellt om återbetalningsperioden är kort.

Många lån utan kreditupplysning, som SMS-lån, har en något högre risk än andra lån därför att de har korta återbetalningsperioder och det är inte möjligt att omförhandla med SMS-lån. Med regelbundna ”payday loans” kan du reducera riskerna genom att välja en längre tid, eller omförhandla lånet utan extra kostnader om du hamnar i betalningssvårigheter.

Lån utan UC

Låna inte pengar om du har en dålig personliga ekonomiska förhållandena och massor av andra krediter som redan har det du behöver för att betala ut. Det kan tyckas vara en lösning för dagen, men det kommer bara att förvärra problemet. Om skulderna inte är betalda, den totala skulden kommer att växa varje månad. Banker och kreditinstitut företag ut räntor, förseningsavgifter och andra saker som gör en hög och obetald skuld växer exponentiellt.