Lån utan UC

Långivare
Löptid
Min
lånsumma
Max lånsumma
Minsta ålder
Ingen UC
lån utan UC zmarta
12 - 180 månader
1000 kr
500 000 kr
ANSÖK NU
18 år
1
lån utan UC euroloan
18 - 60 månader
2000 kr
50 000 kr
ANSÖK NU
18 år
2
lån utan UC natlan
33 dagar
1000 kr
4 000 kr
ANSÖK NU
18 år
3
lån utan UC ferratum
1 - 12 månader
1000 kr
25 000 kr
ANSÖK NU
21 år
lån utan UC everyday+
1 - 12 månader
1000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC hos pengino
12 - 180 månader
5000 kr
500 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC risicum
1 - 12 månader
1000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC monetti
1 - 12 månader
1000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC nanokredit
61 - 360 dagar
1000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC nanoflex
61 - 90 dagar
1000 kr
10 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC meddelandelan
15 dagar - 3 år
500 kr
30 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC lanbutiken
1 - 12 månader
500 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC kundfinans
30 - 90 dagar
500 kr
12 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC vivus
7 - 30 dagar
500 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC viaconto
1 - 3 månader
500 kr
15 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC tryggkredit
360 dagar
1000 kr
25 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC smspengar
30 - 90 dagar
500 kr
12 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC kredit 365
30 dagar
1000 kr
5000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC viakredit
1 - 3 månader
5000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC frogtail
1 - 3 år
1000 kr
40 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC daypay
30 dagr - 5 år
1000 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC creditstar
5 - 90 dagar
500 kr
20 000 kr
ANSÖK NU
18 år
lån utan UC onea
3 - 30 månader
500 kr
40 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC loanstep
1 - 3 månader
1000 kr
50 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC sakerfinans
61 dagar - 2 år
1000 kr
25 000 kr
ANSÖK NU
20 år
lån utan UC zmarta
12 - 180 månader
1000 kr
500 000 kr
ANSÖK NU
18 år

Vad är låna utan UC och kreditupplysning?

Lån utan UC är Sveriges ledande affärs – och kreditupplysning. Det är inte bara rapporter från den stora databasen som erbjuds, utan även kreditbevakning och kvalificerad finansiell analys. Detta företag är mycket datoristerat och dess kommersiella och kreditrapporter produceras från en databas vilken innehåller information om alla företag registrerade i Sverige och alla individer över 16 års ålder som bor i Sverige. Du kan finna mer information om UC på deras officiella sida här.
LÅN UTAN UC - UC logo

Lagen kräver en kreditupplysning av alla långivare innan lånet godkänns, oavsett lånsumman som lånas utan kreditupplysning. När du söker ett lån utan UC betyder det att långivaren gör kreditkontroll baserad på andra referensdata snarare än den från UC.

Så, alla banker och kreditföretag gör en kreditupplysning för en ansökan – antingen av UC eller av andra kreditupplysningsdata. Det finns hur som helst ingen lag som säger att de inte kan låna ut pengar till en person med en dålig kredithistorik, och det finns många långivare som faktiskt stämmer in i dessa kommentarer. Så även om du har en dålig kredithistorik, behöver du inte vara rädd för UC.

När du söker ett lån utan UC betyder det att långivaren gör kreditkontroll baserad på andra referensdata snarare än den från UC.

Tidigare när du velat låna pengar, har du praktiskt taget bara kunnat låna pengar från en av de fyra stora bankerna. Eftersom alla de bankerna gjorde sina kreditupplysningar hos UC, var det ofta inte möjligt att få ett lån om du redan blivit nekad lån hos annan bank. Idag är marknaden för lån helt annorlunda och du kan låna pengar utan UC! Med många långivare och kreditinstitutioner som är aktiva i Sverige, kan du jämföra olika lånförslag och hitta det bästa och billigaste lånet för dig. Och dessutom kan du enkelt ansöka om lån utan UC vilket betyder att du inte kommer att räknas av det största kreditupplysningsföretaget i Sverige.

Lån utan UC

Varför ta lån utan UC?

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva låna pengar utan UC. Den vanligaste anledningen är att du vill höja dina chanser i att beviljas ett lån, när du vill ansöka om lån från flera långivare. I de flesta fall, sätts räntan på personliga lån individuellt, vilket betyder att du inte kan veta exakt vilka kostnader du kommer att få förrän du ansökt om lånet. Räntan baseras på din kreditvärdering och hur ”säker” långivaren är, till exempel hur stor chansen är att du kan betala tillbaks lånet i tid. Om du har många krediter, är den inte så stor och du kommer sannolikt att få en högre ränta.

Fördelar med att ta lån utan UC

  • Långivaren kan inte se din kreditvärdering på UC.
  • Din kreditansökan sparas inte på UC.
  • Ökar dina lånechanser om du har många krediter hos UC.

Jämför lån utan UC

lån utan kreditupplysningInnan du väljer att låna ett snabblån borde du först jämföra de olika lånförslagen i helheten. Eftersom många långivare bestämmer räntan på personliga lån individuellt efter du har lämnat in din ansökan, kan det vara svårt att veta exakt vad ett lån kommer att kosta dig. Men det finns några saker du kan se och jämföra till och med innan du ansöker om lån.

Först måste du vara säker på att du uppfyller långivarens grundläggande krav. Olika långivare har olika krav kring aspekter som ålder, inkomst, anställningsstatus och boende. Generellt kan du ansöka om att låna pengar redan när du är 18 år, men vissa långivare kräver något högre ålder (exempelvis 19-21 år). Krav kan variera beroende på långivaren. Vissa långivare kräver att du har regelbunden inkomst (vanligtvis 100,00+ kronor årligen) medan andra inte kräver det över huvud taget.

Det är också så att visa långivare har krav kring anställningsstatus. Sådana långivare godkänner lån bara till personer med fast permanent anställning eller pension. Andra långivare kan ge dig lånet även om du är en student eller har deltidsanställning eller oregelbunden inkomst. I de flesta fall, måste du vara registrerad i Sverige för att ta ett lån, men ibland kan svenskt medborgarskap krävas.

zmarta-banner

Hur du söker lån utan UC

När du vill lån utan kreditupplysning, behöver du ansöka om lån direkt på långivarens webbsida. Ibland kan du också ringa till långivarens kundservice och få råd från en lånespecialist innan du ansöker om lån. På så vis kan du vara säker att du vet alla krav genom att fråga om dem över telefon innan du ansöker. Du kan kolla på vårt bord, där vi försökt samla all information om långivare. Där kan du också filtrera ut för att bara se de långivare som kan ge dig lån utan UC. Du kan hitta all information på vårt bord och jämföra, vilket kan hjälpa dig att välja vilken service för lånutgivning att använda.

När du väljer en långivare, behöver du ansöka om lån online genom att fylla i ett enkelt formulär med din personliga information. I många fall, behöver du bara ange ditt personliga identifikationsnummer, namn, inkomst och anställning, och välja önskad lånsumma och önskad tidsperiod. Ibland kan långivaren ringa dig för att diskutera din ansökan eller få kompletterande information.

Efter du har lämnat in din ansökan, tar långivaren sin kreditupplysning och avgör hur mycket du kan låna och vilken ränta de kan erbjuda dig. Du får ofta det slutliga tillkännagivandet inom 10 minuter till ett par timmar, via email eller SMS.

Bank eID

Visa långivare erbjuder signering med Bank ID online vilket är det snabbaste och säkraste sättet att konfirmera din identitet. Om din ansökan godkänns och du har bekräftat låneöverenskommelsen, skickar långivaren pengar direkt till ditt bankkonto. Betalningen påbörjas omedelbart och når ditt bankkonto inom 1-3 dagar. Om långivaren erbjuder direktbetalning till din bank, kan du till och med få pengarna inom ett par minuter.

Vissa långivare erbjuder inte elektronisk underskrivning för överenskommelsen så de skickar låneöverenskommelsen via post. I sådana fall behöver du skriva under överenskommelsen och posta tillbaka till långivaren. Långivaren betalar pengarna efter att de fått den underskrivna låneöverenskommelsen. Eftersom post tar lite tid, måste du tänka på att det i detta fall dröjer lite längre.

Användbara tips för hur du ökar dina chanser när du vill låna utan UC

Om du ansökt om flera lån för att jämföra låneförslag, kan du öka dina chanser för att beviljas ett lån genom att bara söka lån utan UC. Detta för att en långivare som gör en kreditupplysning inte frågar om du tidigare skickat låneansökningar till UC. Eftersom UC används av många finansinstitut och långivare, är det enkelt att få många låneförslag även om du inte skriver under några lån personligen. Vill du jämföra låneförslag, kan du också ansöka om lån med en lånemäklare.

När du ansöker om lån med en lånemäklare, får du lånförslag från olika långivare. På detta sätt, kan du jämföra en mängd av lånförslag utan att få kreditregistreringar hos UC.

3 snabba tips:

  • Ansök med en lånmäklare som erbjuder flera låndeals med bara en kredit.
  • Ansök tillsammans med en till ansökare och öka dina lånechanser.
  • Ansök tidigt i veckan och tidigt på dagen för att få pengar snabbt.

Ett annat sätt att öka dina chanser att beviljas ett lån utan UC, är att ansöka om lånet tillsammans med en till ansökare. När du ansöker om lån tillsammans med någon annan, sänker du långivarens risk och då ges du ökad chans att låna pengar. Du och dina medsökare är gemensamt skyldiga för återbetalning av lånet och långivaren dubblar sina chanser att få pengarna. I förening med långivarens reducerade risk, får du också lägre ränta eftersom räntan delvis beror på långivarens riskvärdering.

viaconto-banner

Risker med att lån utan kreditupplysning

När du lånar pengar utan UC, har du samma risker som med vilket annat lån. Det finns alltid en viss risk med att låna pengar. Den största risken är såklart att du inte kan betala av ditt lån i tid. Alla obetalda lån och sena betalningar blir fort väldigt dyra.

Det bästa sättet att reducera risk är att se över dina finanser ordentligt innan du ansöker om lånet. Genom att lista dina kostnader och inkomster, kan du avgöra hur mycket du har råd att betala. Du borde aldrig låna pengar såvida du inte vet att du kan betala av lånet i tid, speciellt om återbetalningsperioden är kort.

Många lån utan UC, som SMS-lån, har en något högre risk än andra lån därför att de har korta återbetalningsperioder och det är inte möjligt att omförhandla med SMS-lån. Med regelbundna ”payday loans” kan du reducera riskerna genom att välja en längre tid, eller omförhandla lånet utan extra kostnader om du hamnar i betalningssvårigheter.

Låna ansvarsfullt

Låna inte pengar om du befinner dig i dåligt tillstånd ekonomiskt och redan har många andra krediter redan som måste betalas. Det kan verka som en tillfällig lösning, men det kommer bara förvärra problemet. Om skulderna inte betalas, kommer den totala skuldsättningen växa varje månad. Banker och kreditföretag tar ut räntor, sena avgifter och annat, vilket får en obetald hög skuld att växa exceptionellt.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lån utan UC
Author Rating
51star1star1star1star1star