Låna pengar snabbt

Att låna pengar snabbt betyder att det finns ett lån som en bank och ett låneföretag kan ge dig. Du kan vanligtvis ansöka detta lån online och få ett beslut om att låna pengar från företaget direkt. När du får låna pengar snabbt kan du använda pengarna till både privata inköp, resor eller för att betala andra oväntade levnadskostnader.

 

Vad innebär det att kreditlån?

Att kreditlån innebär oftast att du vill låna en stor mängd pengar. Dessa lån är snabba och enkla att ansöka om och du kan få tillgång till pengarna inom några minuter efter att du har bekräftat låneavtalet.

Du kan få pengarna inom ett par dagar, beroende på varje långivare, men vissa snabba lån ger dig möjlighet att få pengarna bara några minuter efter att du har bekräftat lånerbjudandet.

På vilka olika sätt kan man låna pengar snabbt?

Det finns olika typer sätt att låna pengar snabbt på. Vanligtvis delas dessa lån in i två kategorier: snabba sms-lån och ”vanliga” sätt att låna pengar på. Skillnaden mellan dessa två lånetyper beror på lånebeloppet och hur du ansöker om lånet. Låneräntan beror också på vilken slags lånetyp det handlar om. Vanliga snabblån har oftast lägre ränta (mellan 5% och 30%). Men räntan är vanligtvis individuell och beror på både långivaren och din ekonomiska situation.

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna mer än 500.000 kr genom att ansöka genom olika långivare. Du kan enkelt ansöka om ett lån från ett flertal långivare utan kostnad eller förpliktelser.

Oavsett om du vill öka lånebeloppet eller bara jämföra mellan andra långivare så rekommenderar vi att du granskar varje enskilda långivare. Välj sedan det lån som erbjuder dig det bästa erbjudandet för att låna pengar snabbt.

På vår hemsida har vi särskilda tabeller med många långivare där du kan se hur mycket du kan låna, vilka räntor som gäller och vilka fasta kostnaderna det finns för alla olika långivare. Du kan jämföra snabbt och enkelt och sedan hitta de billigaste lånen för just dig.

Vilka krav finns det?

När du ansöker om att få låna pengar snabbt gör långivaren en kreditvärdering för att bedöma hur pass stor risken är för att ge dig ett lån. Långivaren tittar då på din inkomst, arbete, kredithistoria och även på dina utgifter och skulder. Om din ekonomiska situation inte är vidare bra eller om du inte har någon fast inkomst kan det vara frestande att låna pengar snabbt. Om det finns risk för långivaren är det mycket möjligt att du inte lånet inte beviljas. Kreditvärderingen används också för att avgöra vilken räntesats långivaren kan erbjuda dig.

Eftersom att beloppet för att låna pengar snabbt vanligtvis är högre än sms-lånet innebär detta att långivare har vissa krav på dig som lånesökande. Du måste oftast ha en viss inkomst och vara över 23 år gammal, eller ha fast anställning eller pensionsinkomst.

Det finns dock idag många långivare som är villiga att ge lån till människor som inte har regelbunden inkomst, eller som till och med har annan kredit eller andra lån. Vissa andra långivare är villiga att ge lån utan UC. Räntan är vanligtvis något högre under dessa omständigheter.

Hur ser ansökningsprocessen ut?

När du har fyllt i dina uppgifter och lånekrav tar det oftast mellan 10 minuter och 1-2 timmar innan du får ett lån erbjudande via e-post eller SMS. Genom att låna pengar snabbt kan du bekräfta lånet via e-legitimation och sedan skickas pengarna till dig från långivaren.

Lana penagar snabbt

Hur lång tid tar det att få pengarna?

I de flesta fall tar det upp till ett par dagar innan du har tillgång till pengarna. Du kan dock ansöka om ett kreditlån från en långivare som ger pengar direkt till din bank och då kan du få pengarna inom några minuter.

Kreditlån

Vilka är fördelar finns det med att låna pengar snabbt?

Det finns flera fördelar med detta slags lån:

  • Du får pengarna snabbt
  • Det krävs ingen säkerhet för att låna pengar
  • Du kan låna pengar trots dålig kredithistorik

Hur ser lånetiden ut?

Genom att låna pengar snabb kan du låna upp till 500.000 kr och du kan välja en lånetidsperiod som matchar just din betalningsförmåga. Lånetiden är vanligtvis mellan 1 år och 15 år beroende på låneinstitutionen och lånebeloppet.

Om du väljer att betala tillbaka lånet under en längre lånetid ska du komma ihåg att de totala lånekostnaderna kommer att vara högre. För att få så billiga lån som möjligt är det bäst att välja den kortaste lånetiden som du har råd med.

Hur hög är räntan?

Räntan för att låna pengar snabbt bestäms individuellt efter att du har ansökt om ett lån och den här räntan är vanligen mellan 5% och 30%.

Eftersom räntan bestäms enligt din specifika inkomst och betalningsförmåga får du en lägre ränta om man har en stark ekonomisk grund och bra lön. Räntan är högre om du har dålig kredit eller om långivaren anser att det skulle vara riskabelt att bevilja dig ett lån.

När du letar efter billiga lån du bör välja kortare låneperioder eftersom lån med en längre betalningsperiod alltid blir dyrare i slutändan. Men kom ihåg att kontrollera om du kan hantera månadsbetalningen för lånet. Ibland är det bättre att hålla månadskostnaden lägre än det är att ha det billigaste lånet totalt.

Behöver jag någon säkerhet?

Det finns två lånetyper: lån med och slags lånetyp där bilen används som säkerhet. Du får vanligtvis en bättre ränta om du tar ett lån med säkerhet, men du riskerar samtidigt också att tvingas sälja de föremål som används som säkerhet om du inte kan betala tillbaka lånet.

Om du har ett lån utan säkerhet behöver du inte ha någon egendom för att ansöka om ett sådant slags lån. Det finns flera slags lånetyper utan säkerhet:

  • Konsumentlån
  • Sms-lån
  • Låna pengar snabbt

För att inte riskera din egendom när du lånar pengar bör du välja ett lån utan säkerhet. Men med ett sådant slags lån handlar det oftast om mindre pengar, högre ränta och kortare betalningsperiod.

Hur man väljer man rätt långivare?

Det bästa sättet att få ett bra lån är genom att jämföra olika låneförslag innan du bestämmer vilket lån ska ansöka om. Det finns höga pengasummor att spara genom att leta efter de bästa och billigaste lånen.

När du jämför lånerbjudanden bör du först titta på låneräntan. Du vill naturligtvis ha lånet med den lägsta räntan. Men observera att den lägsta räntan inte alltid är den billigaste! Det kan nämligen finnas andra avgifter och faktureringskostnader. Du bör också jämföra de olika fasta lånekostnaderna. Ett lån med låg ränta och höga fasta kostnader kan vara dyrare än ett lån med högre ränta och låga, fasta avgifter. Ibland kan du undvika de fasta kostnaderna genom att utnyttja specialerbjudanden.

Kreditlån infographic

Borde jag jämföra årsräntan?

Enligt de låga låneföretagen måste de ge dig en effektiv årsränta. Den effektiva årsräntan är en beräkningsformel som ursprungligen infördes av banktjänster och jämför priser på årsbasis. Du bör vara medveten om att den effektiva räntan inte kan användas som jämförelseparameter för lån som har en längre betalningsperiod än ett år (t.ex. sms-lån) eftersom detta då blir vildeledande.

Kan jag få ett lån om jag inte har någon inkomst?

Om du inte har någon inkomst från arbete eller pension kan det vara svårt att låna pengar. När du studerar, arbetar som deltidsanställd eller har oregelbunden inkomst kan du oftast inte låna pengar snabbt. Till och med egenföretagare kan det bli problematiskt att ta ett lån eftersom deras inkomst ofta är oregelbunden – speciellt i början av verksamheten.

Men idag finns det många låneföretag som är villig att bevilja mindre lån till människor som inte har fast anställning eller stabil inkomst. Vissa långivare är specialiserade på att hjälpa människor som annars har det svårt att låna pengar. Om du inte behöver någon stor summa kan du istället t.ex. ta ett SMS-lån utan inkomst. SMS-långivare har ofta lägre krav än andra snabba långivare eller banker. Vissa SMS-långivare kräver inte någon inkomst alls medan andra långivare endast kräver t.ex. 80.000 kr som din årliga inkomst.

Detta betyder att du har möjlighet att låna pengar även om du är student, deltidsarbetar eller av någon annan anledning inte har någon stabil månadsinkomst. Det är mycket lättare ta ett SMS-lån än andra slags sätt att låna pengar snabbt.

Lån utan UC

UC är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag. Företaget erbjuder rapporter från deras stora databas, kreditbevakning och kvalificerad ekonomisk analys. Detta företag i högsta grad datoriserat och de kommersiella och kreditupplysningarna produceras från en databas som innehåller information om alla svenska personer över 16. Du kan hitta mer information om UC på deras officiella hemsida här. Även om du inte kan ta ut ett lån utan kreditprövning kan du faktiskt få ett lån utan UC. Idag finns det många andra företag som erbjuder kreditkontroller och andra relaterade tjänster – och en långivare måste inte göra en kreditprövning på UC. Om långivaren väljer ett annat prövningsföretag kan de säga att de låter dig låna pengar snabbt utan UC. De stora bankerna har inte alltid använt UC för kreditprövning och de använder sig av det fortfarande. Men många av de nyare långivarna, som t.ex. SMS-långivare, väljer att ta ut kreditinformation med andra företag och därför kan du enkelt ansöka om att låna pengar snabbt utan UC.

Vad innebär snabblån med direktbetalning?

Om du hittar ett erbjudande som låter dig låna pengar direkt innebär det att du får pengar samma dag – oftast inom några timmar. Vanligtvis handlar detta om sms-lån. Innan du ansöker om ett sådant lån bör du ta reda på vilken bank långivaren använder. Om långivaren använder samma bank som du gör blir utbetalningen av lånet omedelbar. Du kommer att ha tillgång till pengarna inom 10-15 minuter efter det att du har bekräftat låneansökan. Utan direktbetalning tar det 1-2 arbetsdagar innan du får tillgång till dina pengar.

Dessa snabba utbetalningar är möjliga när långivaren använder ett automatiserat system för att bedöma din kreditvärdering och avgöra hur mycket pengar de är villiga att låna ut och till vilken ränta. Samma process genom banken är lång och väldigt tidskrävande eftersom att banken använder sig av en manuell process. På banken kan det ta upp till två veckor innan du får pengarna.

Är det möjligt att hitta snabblån utan ränta?

Ibland kan du hitta erbjudanden om snabblån utan ränta. Det kan verka vara för bra för att vara sant, men om du behöver låna en liten pengasumma kan du absolut låna pengar utan ränta!

Snabblån utan ränta brukar kallas för sms-lån. Du bör dock vara medveten om att erbjudanden för gratis snabblån endast gäller för nya kunderna. Det finns även begränsningar när det gäller lånebeloppet och du kan vanligtvis inte heller låna mer än 5.000 kr utan ränta.

Det finns dock en stor nackdel med att låna pengar räntefritt. Återbetalningstiden för sms-lån utan ränta är mindre än 30 dagar. Om du inte kan betalar tillbaka pengarna inom den angivna tiden blir det dyrt. Om du betalar sent måste du vanligtvis betala ränta på hela beloppet och det kan också tillkomma förseningsavgifter och påminnelseavgifter.

Du bör också komma ihåg att ett lån utan ränta inte nödvändigtvis är detsamma som ett gratis lån. Det kan finnas avgifter som uppläggningsavgifter, administrationsavgifter eller faktureringsavgifter. De fasta kostnaderna kan även bli högre än för andra lån. Det är dock relativt enkelt att se om ett SMS-lån är helt kostnadsfritt eller inte eftersom de flesta långivarna visar upp lånets totala kostnad för deras lånerbjudande. Då kan du kontrollera detta innan du bekräftar ansökan.