Privatlån

Privatlån är en typ av lån som ges för ett visst köp. Det kan vara en bil, reparation av ditt kök, en weekend utomlands eller i praktiken något annat. Återbetalningstiden kan variera från dagar upp till 5 år. Du kan välja de bäst passande alternativet i vår jämförelsetabell med alla erbjudanden – jämför privatlån.

Vad är privatlån?

Privatlån är en av de mer vanliga lån som kan ges med en återbetalningstid på 5 år. Eller, om du är säker på att du kan betala det i tid, kan du välja att bara låna några dagar eller månader.

Vanligtvis är den mängd pengar som man kan låna i Sverige med den här typen av lån nära 500 000 kr. De flesta gånger används sådana krediter för dyra inköp (telefoner, datorer, Tv-apparater), semestrar utomlands och reparationer (lägenheter, bilar).

Den här typen av snabblån kan säkras, när din återbetalning är garanterad inte bara av kreditupplysning, men med borgensman eller lån utan säkerhet.

En del företag ger även sådana lån som lån utan säkerhet eller privatlån utan uc.

Test

test test

Privatlån ränta och annan info

Räntor och villkor för att ta privat är olika i alla fall. Och de beror i hög grad på den mängd pengar du lånar, liksom, på företaget du lånar pengar ifrån. Ibland kommer du att kunna ta privatlån gratis eller hitta billiga privatlån. Vanligtvis är det möjligt, om det är den första lånekrediten du tar, eller om det är så att det nya företaget erbjuder sina nya kunder ränta privatlån gratis eller med ganska låga räntor privatlån låg ränta för kunder.

De billigaste privatlånen börja från 9% per år i ränta, och räknas som privatlån med låg ränta. Men majoriteten av de företagen kommer att debitera dig med upp till 30% ränta per år.

Räntan privatlån är olika beroende på den tid du har på dig att betala tillbaka din ränta. Till exempel, den årliga räntan kommer att vara mindre om du lånar pengar i 5 år än om du skulle ha lånat i 4 år.

”Kortare löptider är lika med högre priser.”

Jämför privatlån för att hitta de mest lämpliga för dig. Endast genom att jämföra så kan du hitta de kreditkort med betalningsvillkor och som uppfyller dina behov.

kundfinans-banner

Återbetalning av privatlån

Varje kreditbloag erbjuder olika återbetalningstider. Du kan hitta de bästa räntan privatlån och dess återbetalningsvillkor i vår jämförelse tabell.

Betala tillbaka privatlån är gjort av månatliga räkningar, så efter att du har fått kredit du har att betala den överenskomna summa pengar varje månad, eller enligt de betalar plan tills lånet är helt stängd.

Det är viktigt att betalningar görs i tid. Annars, du kommer att få i problem (olika avgifter och sanktioner). Du kan hitta mycket olika sätt att betala tillbaka din kredit på marknaden såsom privatlån eller privatlån med betalningsanmärkning, så se till att kolla två gånger och hitta det bästa upplägget för dig. Det är en av de viktigaste beslut att ta när du funderar på att låna pengar.

Som det nämndes ovan kan privatlån ges i perioder upp till 5 år. Summan pengar som kan lånas brukar vara som max 500 000 kr.

Räntan är olika beroende på den tid du har för att avsluta lånet. Till exempel, den årliga räntan kommer att vara mindre om du lånar pengar i 5 år än om du skulle ha lånat i 4 år. Längre löptider är lika med privatlån med låg ränta, i de flesta fall.

Krav för att få ta ett bästa privatlån

 • Du måste vara medborgare i Sverige eller bosatt i landet. Du måste ha en fast adress i Sverige.
 • Vara mellan 18 och 65 års ålder
 • Du bör ha ett aktivt konto för att identifiera din-ID, telefonnummer och en aktiv e-post. Ibland vill organisationerna kontakta dig för att bekräfta din information.
 • Det måste finnas en tillräcklig och regelbunden inkomst.
 • Att ha en bra kreditvärdering kommer att hjälpa.
 • Kreditbolag ser alla ansökningar individuellt och det brukar ta 10 minuter att få besked från det att du fyllt i online-formuläret. Ibland kommer du behöva tillhandahålla oss ytterligare information om bolaget har frågor eller om de tvekar. Självklart kommer detta att öka tiden för att få pengar.

Kreditbolag ser alla ansökningar individuellt och det brukar ta 10 minuter att få besked från det att du fyllt i online-formuläret. Ibland kommer du behöva tillhandahålla oss ytterligare information om bolaget har frågor eller om de tvekar.

zmarta-banner

Fördelar med att ta ett privatlån

 • Privatlån är lätt att överblicka. De har i praktiken inga begränsningar än ålder och en bra kredithistoria. I princip alla kan ta sådana lån.
 • Rimlig tid för återbetalning beräknas individuellt beroende på tid som du har att betala tillbaka pengarna
 • Ditt privatlån är sedan snabbt tillgängligt. Hastigheten återspeglas i allt, från processen för att hitta den bästa som passar en och till att ha pengar på ditt bankkonto. Pengarna
 • kommer
  att finnas tillgängliga efter några minuter efter att du har slutfört online-formuläret.

Vart används privatlån?

Det finns alla typer av situationer där ett privatlån kommer att vara ett perfekt alternativ. Här är de vanligaste:

 • Du kan använda det för att köpa ny teknik. Vi vill alla ha en nyare telefon då och då. Och vi kan ha skäl för att, till exempel, den gamla gick sönder, eller så har vi inga skäl. Privatlån kommer att hjälpa oss med det.
 • Det kan även hjälpa om du vill ordna det perfekta bröllopet. Som kommer att kosta en hel del pengar som du inte har nu. Så då kan du låna från ett kreditbolag och se till att du är med om en oförglömlig dag för dig och din blivande fru.
 • Eller om du helt enkelt vill flyga iväg och ha en trevlig weekend utomlands.
 • Eller så vill du kanske förnya dina möbler i ditt vardagsrum, även i detta fall kommer privatlån att vara ett bra alternativ.
 • Och slutligen, du kan behöva dessa pengar för att renovera delar av ditt hus.

Som du har sett, finns det många fall där privatlån kan hjälpa. Se bara till så att du tänker till en extra gång så att du inte gör något som du inte har råd med eller som är dåligt för din privatekonomi.

viaconto-banner

Billigaste privatlån

bästa privatlån

Många människor är rädda för att ta privatlån på grund av osäkerhet och oförutsägbar framtid. Och ibland kan lån förstöra din privatekonomi om du räknat fel eller helt enkelt inte har tänkt igenom dina beslut. Men, om du tänkt en gång extra kring privatlån kan det likaväl vara det perfekta alternativet för dig. Det är lätt att ansöka och bli godkänd för dessa lån (i allmänhet) då

kreditbolag betalar ut dessa pengar utan pappersarbete för dem som är äldre än 18 år gammal och har en bra kredithistoria, och är svenska medborgare. Summan pengar man kan låna kan variera en hel del, men oftast kan du låna upp till 500 000 SEK. Och om du räknat rätt, är det lätt att betala tillbaka.

Allt som allt, bästa privatlån är ett trevligt sätt för att få pengar för ett speciellt tillfälle, eller för ett speciellt köp, se bara till att du har tänkt igenom beslutet. Och kolla in vår jämförelsetabellen med alla alternativ som finns tillgängliga i Sverige.

SENASTE ARTIKLARNA OM BLOGG