Tips om hantering av nya snabblån betalningsanmärkning


Här får du några tips som hjälper dig att hålla dina skulder i kontroll, samtidigt som du får hjälp med att snabbare minska din skuldbelastning.

1. Håll koll på din kredit!

Alla som tar snabblån direkt med betalningsanmärkning bör hålla koll på sin kredit, men konstigt nog finns det ganska många som inte har någon som helst koll på sin kreditvärdighet. Vet du vad din kreditupplysning säger om dina skulder? Om du har lån så måste du veta hur dina skulder påverkar din kreditvärdighet.

Sättet du hanterar skulder på har inflytande på din kreditvärdighet – och det är oerhört viktigt, eftersom den som har en bättre hantering av sina skulder kan få billigare lån och spelrum för en lägre ränta. Om du vill bli av med dina lån så tidigt som möjligt, och få en lägre räntesats, är det därför extremt fördelaktigt att ha en bra skuldhistoria.

2. Samla dina lån

Du bör överväga att samla alla dina lån på egen hand för att lätta på dina skulder, och få en bättre överblick för att därmed undvika en betalningsanmärkning. Till exempel gillar jag tanken på att kreditkort, det vill säga om man har disciplinen att betala av sina skulder innan avgifterna kommer.

3. Hantera dina skuder själv

Innan du uppsöker en lånerådgivare eller överväger skuldavskrivning, borde du göra allt du kan för att hantera dina snabblån med betalningsanmärkning på egen hand, eftersom det är mycket mer kostnadseffektivt. En stor del hänger på att ha en kraftig självdisciplin: Undvik bara att dra på dig nya skulder. Ta inga nya snabblån med betalningsanmärkning och snabblån trots betalningsanmärkning  såvida du inte är bekväm med de du redan har. Spara in på utgifter, och försök dra in mer pengar för att täcka alla räkningar.

4. Sänk dina räntesatser

Ta reda på hur du kan sänka dina räntesatser. Kan du kvalificera dig för kreditkort med låg ränta? Du kanske kan ta ett billigare lån för att betala av ett som kostar mer. Dessutom finns det finansiella institut  och bankmän som kan hjälpa dig genom att förhandla ner kostnaderna. Det skadar aldrig att fråga om hjälp!

5. Betala i tid

Du vet att du har problem om du inte kan återbetala dina lån i tid: Om det händer, har du antagligen för stora skulder, och då bör du ta en rejäl titt på dina finanser. Gör allt du kan för att sänka dina utgifter, samtidigt som du amorterar dina lån i tid. Om du inte gör det kan du drabbas av höjda räntesatser. Vad som än händer ska du alltid betala tillbaka dina lån i tid, annars kommer din kreditvärdighet att påverkas negativt, och snabblån med betalningsanmärkning utan uc.

Vill du jämföra och sedan välja det bästa snabblånet för dig? Här har du tabellen med våra snabblån favoriter.

FÖREGÅENDE Bank Norwegian
NÄSTA Fixa det billigaste lånet: Tips och tricks

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *