Storstädning tid att städa upp din ekonomi


Våren är i örat och det är storstädning tid. Fönstren kan öppnas, matta damm, varje hörn torkas och poleras. Men om du är mycket engagerad i att detta städa upp, för att rensa upp sin egen ekonomi, när det är dags att städa upp den smakar som du har fått.

Ekonomin måste också enstaka riktigt bra genom kirurgi. Den månatliga nivå är ett bra håll dig till din budget. Men vad bättre sätt att se på ekonomin år efter år, vårstädning tid?

I denna artikel kommer vi att gå igenom smärtfritt sätt att se och genom att klippa din din ekonomi så att du vet exakt vad ditt hushåll som händer.

Kontrollera din kredit information

Sina egna kreditupplysningar, kan du kontrollera avgift på internet. Detta är ett enkelt sätt att se till att din kredit information är garanterat rent. I övrigt, ja du redan vet, om kredit information har blivit en etikett, men här pratar vi om våren rengöring – med andra ord, en radikal rengöring är på plats. Kontrollera att vara säker på att det detaljer kredit har smugit sig in betalning störningar, som du inte är medveten om. Detta kommer att hålla dig bättre fånga din egen i ditt hushåll.

Rensa upp din plånbok

Är din plånbok fylld med olika kuponger, kundkort eller pengar tillbaka-kort? Rensa upp din plånbok, eftersom många av dessa har ett utgångsdatum. Skär löpt ut korten helt off. Och dessutom, se till att du använder alla dessa kort och poäng. Om du inte använder dem, för att sedan kasta bort dem. Din plånbok är redan kände genast lättare (och rymmer mer pengar!).

Öppna en nödsituation konto

Du kan ha individuellt, liksom ett sparkonto, det kontot för en regnig dag. Ett sparkonto kan du spara för särskilda ändamål, såsom sitt eget hus, en bil eller ens för resan. Akut hänsyn bör lägga pengarna till real för en regnig dag, det vill säga en dag när det regnade och hårt.

I bästa fall är detta konto har en viss grad av investeringar konton. Du kan be din bank för mer information. Många banker rekommenderar konto, som växer långsamt intresse. Du kan lägga in, till exempel, pengar på kontot, vilket ökar med 1% ränta per år. Detta innebär att om du sätter konto för 100 euro, ett år från det konto som är 101 euro, om du inte röra pengarna under den tiden. Fråga din bank för att lägga till, de är glada att hjälpa till!

Kasta bort papper som du inte längre behöver

Vi nämnde att vi var storstädning? På samma gång, när du kastar bort gamla tidningar och papper, kasta bort gamla kvitton och betalat räkningar. Se dock till att du inte kasta bort något viktigt. Du ska inte kasta bort självdeklarationer och någon bank avtal, såsom lån avtal eller liknande.

Konkurrensen försäkringsbolaget skulle

Försäkring behövs för alla. I stället för att du betalar för mycket försäkrings -, upphandlings det. Du kan spara ganska mycket pengar genom att byta till ett billigare bolag, och bästa möjliga pris som du kan få när du sätter all din försäkring under ett och samma tak.

Gå igenom din budget och att fatta bättre beslut

Budget är det ord, som jag är säker på att du hörde mitt vuxna liv under så många gånger, att ordet är redan börjat få hår på min hals stå på slutet. Storstädning är en bra titt på den ekonomi som vi och din budget noggrant. Cross ut de kostnader som du inte längre behöver, och planera säästämisesi bättre.

Du bör också fatta bättre beslut finansiella. Lova dig själv att du inte längre bläddra enkelt snabblån 24/7 student eller söker ett nytt kreditkort för dig själv. I år behöver du inte ta någon mer skuld, men betala din skuld mindre och leva sina egna pengar.

Gör en ny betalningsplan

Om du har kämpat för att betala av inteckning betalning eller månatliga kreditkort lyhennyksesi av, ring företaget och banken och be, kan du göra en ny betalningsplan. Frågar inte kostar något – är det inte sagt, att inte ge det, om det inte är det. Du kan alltså minska den månatliga kuluasiassa. Kom dock ihåg att det som ett mindre månatligt belopp du begär, ju längre den totala summan för återbetalningen kommer att gå.

Att sälja varor som du inte behöver

Våren rengöring när du gör det kommer du definitivt att vara mot en mängd olika kläder, skor, elektronik, gamla leksaker och liknande, som du inte längre behöver. Sätta in dessa varor till försäljning på internet, och du kan få dig själv ett par hundra dollar extra pengar – och du bli av med ditt gamla skräp!

Starta en sida spelning

Om din ekonomi behöver en spring boost storstädning i tillägg till, tänka om, kan du starta en liten verksamhet. Du behöver inte ställa upp företaget lite extra för att starta. Du kan använda antingen en sida inkomstskatt kort eller fakturering service hjälpa dig i detta. Till exempel, du kan klippa gräsmattan och tenderar trädgården, plocka bär, för att sälja hantverk eller vad du. Därmed får du kanske lite extra pengar runt hörnet kurkkivaa för sommaren. Det är nice när sommaren inte behöver oroa dig för monetära saker, men utomhus kan besöka när du känner för det!

Rengöring cent

Rensa upp i för du kommer att vara helt säkrad mot mynt, om en annan. Lägga alla dina mynt alltid två cent eurosen den i en separat ampull, och se hur mycket du samlar in. Detta kan även vara ett bra sätt att spara: lägg alla dina ändringar som du får mynt för att denna burk. Du kan sedan slutet av varje månad, ta burk med mynt till banken, och ge återhämtning ett sparkonto för dig.

Pro-tips: Om du vill exportera och spara den till en ny nivå, spara för varje 5-eurosedeln, som du får tillbaka så förändras. Gör det automatiskt: att sätta alla 5-eurosedlar i en burk eller ull strumpor av och låt vara i slutet av månaden. Du kan samla in en hel del pengar för dig själv att spara.

Rengöring order

Har du månadsvisa abonnemang som du inte nödvändigtvis behöver längre? Om du beställer, till exempel tidningar som du inte längre läsa, avbryta prenumerationen. Sparar pengar, och ditt hem kommer inte längre att publicera i bladen, som endast ackumuleras i huset hörnet för nästa storstädning för att vänta.

Sammanfattning

Storstädning är en fläkt av frisk luft (bokstavligen). När hemmet glimma med renhet, är det dags att gå igenom även på den egna ekonomin och göra det mer helt nytt blankt. När du tittar på din ekonomi på allvar ett öga på minst en gång per år, du kan göra nödvändiga ändringar och kanske göra några extra euro, kan du sätta i ett sparkonto eller använda en skuld att betala.

Den egna ekonomiska situationen kommer att bli lika bra som sina egna hus. Om huset ackumuleras saker som inte behöver, det är ingen mening med att själv vara lämpligt att leva med. Om du lagrar för mycket kostnader, din ekonomi är också på fritz. Så se till att din ekonomi får exakt samma rengöring, din kotisikin.

En bra vårstädningen kommer att hjälpa dig att starta det nya året frisk och med ett lätt hjärta. Ekonomin är bra att fräscha tuning, kostnadsbesparingar och extra pengar för att hjälpa till då och då, för att få en extra boost till ditt konto.

Din egen home clean kan användas också till gagn för ekonomin städa upp. Alla clean-up mot framtida varor, som du inte längre behöver, som du kan sälja. Att bli av med röran hemma, och växa din plånbok lite.

Också igenom alla dina utgifter feather duster: behöver du alla dina bevakningar? Kan du handlat din försäkring? Dessutom bör du titta på din egen budget på allvar och stryka alla kostnader som inte längre är aktuella, och lägg till alla ytterligare inkomster. Denna budget och kommer också att förbli frisk. När våren rengöring är äntligen kunna göra det på ditt eget hem som ekonomin, känner du mycket lättare. Du kan hålla våren och sommaren väntar till ett rent hem och polerad ekonomin. Väl planerat är till hälften gjort!

FÖREGÅENDE Det bästa pengar tips för tjugo
NÄSTA TIPS HUR MAN KAN SPARA PENGAR, TVÄTTA SÄNGKLÄDER

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *