Vad är ett bästa sms lån – och hur hittar man det bästa?


Svar: Det finns ingen exakt definition på vad ett bästa SMS lån är, men ofta är det ett kortvarigt lån för cirka 10 000 kronor eller mindre, som man ska betala tillbaka inom en månad.

Vanliga attribut hos ett SMS-lån är:

  • Att lånen är för små summor, och ofta finns det en övre gräns på 10-20 tusen kronor. Dock finns det lån med lägre eller högre gränser än det. De bästa SMS-lånen kan erbjuda dig lån på 30 000 kronor, och ibland helt bästa sms lån utan ränta!
  • SMS-lån betalas normalt sett tillbaka med endast en återbetalning vid låntagarens nästa löning, eller när de får sin pension eller socialbidrag. Förfallodatumet är oftast två till fyra veckor efter att lånet tagits.
  • För att betala tillbaka lånet sänder du hela lånebeloppet till långivaren, tillsammans med medkommande avgifter. Om du inte betalar lånet i tid, kan långivaren ändå dra pengarna från ditt konto.
  • SMS-långivare kommer inte att överväga om du kan betala tillbaka ditt lån samtidigt som du håller resten av din budget.

Du kan få lånet i form av kontanter, ett förbetalt debitkort, eller överfört elektroniskt till ditt bankkonto.

Andra egenskaper hos SMS-lån kan variera.

Lånet är menat att vara kortvarigt, och marknadsförs ofta som ett sätt att finansiera oförutsedda inköp precis innan du får din löning, och har ont om pengar. Till skillnad från vanliga lån planeras de över några få dagar, istället för år. De bästa SMS-lånen är helt enkelt till för att hjälpa dig på traven när du har ont om pengar – även om du har bästa sms lån med betalningsanmärkning eller är bästa sms lån utan UC.

Hur mycket kan man låna?

I normala fall kan man ta SMS-lån på upp till 10 000 kronor, men vissa långivare begränsar storleken på det första lånet du tar hos dem. Låneperioderna kan vara allt från en dag långa, till ett par månader. Det förekommer sällan betalningsavgifter, men det brukar finnas avgifter för att arrangera ett lån, samt ränta som ofta räknas per dag.

Är bästa SMS lån dyra?

Ja, men de behöver inte vara dyrare än de traditionella alternativen – så länge du betalar tillbaka dem i tid. Ett lån på 1 000 kronor över tre dagar kan kosta dig endast 93 kronor, vilket antagligen är lägre än avgiften du skulle behöva betala om du övertrasserade ditt konto med samma summa. Dock ökar kostnaderna snabbt om du råkar missa förfallodatumet, eller bestämmer dig för att förlänga lånet. Ett litet SMS-lån kan snabbt växa på grund av räntan och alla avgifter.

Om du vill hitta den bästa sms lån sidan, är det klokt att leta runt och överväga dina valmöjligheter på diskussionsforum som bästa smslån flashback, eller på olika jämförelsesidor. Till exempel finns det lånegivare som ger lån utan ränta, och ibland kan du vara utan UC, eller ha en betalningsanmärkning och ändå få ett lån.

Har du bestämt dig för att ta ett lån? Kolla in vår tabell, som ger dig en jämförelse av alla låneutgivare och väljer det bästa snabblånet för dig!

FÖREGÅENDE Fixa det billigaste lånet: Tips och tricks
NÄSTA 5 anledningar att låna pengar med anmärkningar

INGEN KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *